Recept za pravljenje čudesnog ruskog melema

Recept za čudesni melem prilično brzo se sa ruskih internet stranica proširio i na naše medije. Krema je jednostavna za pripremu, a uz to korisna za lečenje niza bolesti.

Melemom se mogu lečiti bronhitis, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upala jajnika, ali i opekotine. Mast je potpuno prirodna i ne može izazvati nikakve nuspojave.

Za pripremu melema potrebno vam je: jedno jaje (kuvano, jer treba vam samo žumance), 400 ml biljnog ulja (maslinovo), 60 grama pčelinjeg voska

U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, žumance ubacite u ulje s voskom i mešajte dok masa ne dobije tamnosmeđu boju. Sklonite sa vatre i ostavite 20-ak minuta da odstoji. Procedite kroz gazu, a mrvice žumanceta bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u staklenu posudu a u frižideru može stajati do deset meseci.

Kada je koristite za upalu sinusa potrebno ju je otopiti i kapati u nos. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike masti tri puta na dan pre svakog obroka.

U slučaju opekotina, zubobolje ili rana nanosite je na bolno mesto. Njome možete ojačati nokte.

(Novi magazin)

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju