LAZANSKI ŠOKIRAO CEO BALKAN: Kosovo se vraća ratom! (VIDEO)

Pre samo godinu dana, uvek odmeren u komentarima, kolumnista Politike Miroslav Lazanski šokirao je prisutne na jednoj tribini, kad je pokušao da objasni način na koji bi Srbija trebalo da vrati suverenitet na Kosovu i Metohiji.

Ako ste iz nekog razloga tada propustili priliku da čujete njegov stav, mi vam sada prenosimo sve što je tada rekao i donekle zaprepastio ljude koji su došli da ga čuju. Takođe bilo bi zanimljivo čuti da li je poznati novinar, sada promenio mišljenje i odstupio od onoga što je nekad govorio..

– Srbija ne bi smela da daje nikave izjave po bilo kojoj vrsti osude Moskve za ovo što se desilo na Krimu. Jer ćemo na taj način, razumljivo što neko kaže ‘da, ali mi time branimo Kosovo’… Ja ću vam reći moj lični utisak. Pa sad, vi se ljutili, ne ljutili – počeo je Lazanski.

– Mi smo Kosovo već na neki način izgubili i mi ga nikad više nećemo vratiti sa nikakvim diplomatskim pravnim potezima, nego samo vojno. Ratom… jednog dana kada se rode neki bolji Srbi, hrabriji Srbi, kad druačiji bude splet okolnosti u svetu i ako budemo hteli.

– Jer, kod intelektualne javnosti u Srbiji, kod mnogih intelektualaca, političara, kad s njima pričate o Kosovu oni kažu „a šta će nam (…) ko će kontrolisati dole milion i sedamsto hiljada ljudi’.

– Ja kažem, pa nisu važni Albanci dole, valjda je važna i teritorija, i rudna bogatstva i tako dalje. Tako da, nemate kod političara taj osećaj…

Pogledajte šta je rekao:

(Dnevne.rs /Izvor: Informer.rs / Vestinet.rs/You tube)

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju