BRITANSKA PREVARA VEKA: Stounhendž je izgrađen pre svega 60 godina! (FOTO)

Jedan ruski portal objavio je tezu da megalitni spomenik Stounhendž nije izgrađen pre 5.000 godina, već je gradnja započeta pre svega 60 godina!

Ali da priča ne bi ostala na rekla-kazala, isti portal fishki.net objavio je i 108 fotografija snimljenih od 1954. do 1958. godine, a koje pokazuju kako se gradio Stounhendž! Da, dobro ste pročitali, stotinu i osam fotografija!

A na njima možete videti kako se projekat „drevne građevine“  gradi modernim dizalicama i kranovima uz brojne učesnike i nadzornike. Snimljene su praktično sve faze, od pripreme terena za gradnju, dok još na njemu nema ničega, pa sve do završetka ove strukture navodene „megalitne“ kulture.

E, sad, prva reakcija nekih čitalaca biće da je reč o „obnavljanju“, „restauraciji“, „zameni“ drevnih megalita i tome slično.

Ali, u ranim fotografijama, počev od prve, možemo da primetimo bele krugove od kreča koji ukazuju na lokacije za budući „megalit“. Ovo je bio „obiman posao“ za graditelja. Ne može se „megalit“ izvaditi kao šargarepa, ne ostavljajući traga tom postupku.

Dalje, ako se slike pažljivo razmotre, naći ćete i vojnu bodljikavu žicu u toj oblasti, i druge detalje, koji nam govore da je u tom trenutku lokacija gradnje buduće „kiklopovske građevine“,  „drevnog druidsko-atlanto-asirsko-sirijsko-arijevskog“ spomenika, zaštićena od očiju javnosti.

Pogledajte fotografije koje razotkrivaju veliku, može se reći megalitnu prevaru.

Ruski portal je priču objavio pre gotovo dve godine, ali izgleda da niko nije obratio ozbiljniju pažnju na to i pored materijalnih dokaza.

(Dnevne.rs /Izvor:Pravda /fishki.net /Foto: fishki.net)

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju