Krivokapić optužio DF za izdaju i saradnju sa DPS-om (INFO)

Kategorija: IZA KULISA

Krivokapić Zdravko – Premijer Crne Gore ponovo je danas optužio najuticajniji deo vladajuće koalicije – Demokratski front…

Optužio je za izdaju Demokratski front, da zajedno sa DPS-om Mila Đukanovića ruši aktuelnu vladu i tvrdi da je taj savez odlukom da bojkutuje rad parlamenta i javno postao deo parlamentarne većine sa tom partijom.

Dužan sam da građanima Crne Gore saopštim punu istinu o onome što se događalo i događa iza kulisa napada Demokratskog fronta na Vladu Crne Gore:

Demokratski front zajedno sa Demokratskom partijom socijalista i njenim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje vlade i Skupštine Crne Gore,

a sve u cilju raspisivanja novih parlamentarnih izbora”, napisao je Krivokapić na Tviteru, javlja Tanjug.

Krivokapić, na čiji je zahtev opozvan ministar pravde Vladimir Leposavić zbog negiranja „genocid u Srebrenici,

a skupština na predlog Bošnjačke stranke usvojila rezoluciju o Srebrenici,

poručio je građanima da će svi iz Vlade i Parlamentarne većine koje DF optužuje danas za izdaju,

spremni da pobedu dobijenu na izborima avgusta prošle godine, kako kaže, „odbrane po cenu života”.

Rezolucija o Srebrenici zaista bila nepotrebna

PODGORICA – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da smatra da je rezolucija o Srebrenici, usvojena u crnogorskom parlamentu,

kako navodi, „zaista bila nepotrebna”, jer produbljuje podele i sukobe u društvu, a nema je ni BiH.

„Crna Gora je već imala usvojenu deklaraciju evropskog parlamenta o događajima u Srebrenici”, napisao je Krivokapić na svom tviter nalogu.

Krivokapić poručuje da se Crna Gora borila i izborila za demokratiju i slobodu.

„Izvršna vlast je potpuno odvojena od zakonodavne vlasti i svako u parlamentu ima jednako pravo da glasa po slobodnoj volji. Odluka je bila na Skupštini i ja kao predsednik vlade nisam ni inicirao ni podržao donošenje ove rezolucije”, naveo je premijer, prenosi Tanjug.

Krivokapić poručuje da se Crna Gora borila i izborila za demokratiju i slobodu.

„Izvršna vlast je potpuno odvojena od zakonodavne vlasti i svako u parlamentu ima jednako pravo da glasa po slobodnoj volji.

Odluka je bila na Skupštini i ja kao predsednik vlade nisam ni inicirao ni podržao donošenje ove rezolucije”, naveo je premijer.

Kada su, kaže, u pitanju događaji u Jasenovcu, Srebrenici, Veliki, Bratuncu i bilo gde drugo gde „imamo nevino stradale, ja sam više puta govorio da ne možemo politizovati žrtve i koristiti ih za sakupljanje jeftinih političkih poena”.

„Ja iskazujem jednako poštovanje prema svim žrtvama. Iza zločina stoje pojedinci, nikada narodi i ni jedan narod ne može biti genocidan, zbog postupanja pojedinaca iz tog naroda”, naveo je Krivokapić i dodao:

„Opraštamo, suze naših bližnjih ne zaboravljamo, ali se moramo okrenuti budućnosti.

Prošlost ne možemo promeniti, ali možemo uticati na sadašnjost i bolju budućnost naše dece”.

Dnevne.rs, politika

Related Articles