Novčana pomoć: Pravo na nju ima 2.000 ljudi, postoji jedan uslov!

Kategorija: AKTUELNO

Novčana

Kako su u aprilu naglasili gradski čelnici, od jula će početi prijavljivanje za subvencije od po 5.000 dinara za kupovinu bicikala

Novčana pomoć – Dva meseca pošto je iz Starog dvora stigla najava da će grad obezbediti novac za subvencionisanje kupovine bicikala domaćih proizvođača,

a sve kako bi se u prestonici koliko-toliko popularizovao taj vid saobraćaja, rebalansom budžeta izdvojeno je 10 miliona dinara u te namene.

Kako su u aprilu naglasili gradski čelnici, od jula će početi prijavljivanje za subvencije od po 5.000 dinara za kupovinu bicikala, a njih će dobiti građani koji se najbrže prijave.

Ubrzo pošto su iz grada najavili tu novinu reagovali su i ljubitelji ove vrste dvotočkaša.

Zoran Bukvić iz Udruženja građana “Ulice za bicikliste” tada je ocenio da je ovo svakako dobar potez i da ga treba podržati bez obzira na to što iznos subvencije, kako je dodao, nije bogzna kakav.

UZNEMIRUJUĆE: Ubio izvršitelje, pa stao pred kamere da objasni! VIDEO

Podsetio je i da su tu meru biciklisti tražili još prošle godine između mnogih drugih stvari koje su zahevali.

Bukvić je pojasnio i da, kada je reč o domaćim proizvođačima bicikala, svakako postoji konkurencija.

– Većina delova nabavlja se iz inostranstva pa se onda ovde sklapaju. Prosečan gradski bicikl, koji nije boznašta, ali je funkcionalan, košta između 20.000 i 24.000 dinara.

Lagani sportski planinski, kvalitetni sa visokim stepenom prenosa i sa dosta brzina su i do nekoliko hiljada evra, ali je prosek 500-600 evra.

Tu mislim na srednje dobar bicikl koji može da se korist i u gradu i u prirodi – ukazao je Bukvić.

Dnevne.rs, Novosti.rs

Related Articles